October 07, 2007

Duluku Lupa,Kini ku duka

Dulu….

Dia ada..tapi mcm takda…

Dia bercakap…tp ci buat2 tak dgr….

Dia marah…tp ci melawan….

Dia suka mkn apa yg ci masak…tp ci slalu takda masa nak masak utk dia…

Dia terkejar-kejar dari dapur ke dpn utk tgk ci kat tv….tp ci tak pedulik

Dia telefon byk kali…tp ci tak nak jawab…

Dia ckp dia nak jumpa…tp sbb ci ikut hati n merajuk,ci tak nak jumpa dia lgsg..

Tapi….

Dulu….

Dia slalu ingatkan ci jgn tinggal sembahyang kalo boleh…

Dia yg bwk ci pegi haji…

Dia ckp ci ttp cantik walaupun ci gemok…

Dia ckp anak dia ni tak bodoh walau apa pun result exam…

Dia prnh manjakan ci n ci masih ingat lagi…

Tapi

Sekarang…

Dia dah betol2 takda sbb Allah dah ambek dia…

Dia kaku and keras masa ci tgk dia….

Dia dah takleh makan apa yg ci masak….

Dia dah takleh tgk apa yg ci achieve in studies…

Dia dah tak jawab fon kalau ci telefon…

And…..

Ci yg tak sempat jumpa dia saat dia hembuskan nafas terakhir…

And dialah permulaan ci kat dunia…

Tapi dia dah takde….

Tapi ci janji ci akan buat dia bangga,mcm dia bangga masa hayat dia masih ada walaupun anak dia ni tak sempurna…

Dia ayah ci…

He's not a great father, but he's a good father to all of his children…

*to all d readers, jgn ikutkan ego, marah n hati…no one can tell d future n when will 'the time' comes…buatlah baik selagi terdaya n kalau org berkata, biarkan dorang...sbb apa yg kita lalui, hanya Allah yg Maha Mengetahui..

Allahyarham Suleiman B. Omar

030541-100307

Al-Fatihah…

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home