November 30, 2008

beware of pickpockets


saye ke bb ptg tadi

of coz monorail adalah transportasi utama pilihan saye utk smp ke sana...


tp punye la ramai manusia hari ni (saturday & org dah gaji & its MEGA SALE,ppl!..) huhuh..


nak naik monorail pun punye la pack gile babi...!!


smp berhimpit2,n some ppl are born stupid n takde sivik agaknye kan,dah nampak penuh,nak jgk masuk!..'kalo tergolek monorail tu masa tgh corner2,aku arwah,mmg aku carik org yg takde sivik tu kt nerake!..'hahaha...n kat station hang tuah ke maharajalela,i forgot..but ada this one group of minah,bodo nak mampos,nak jugak masuk pdhal dh nmpk penuh gile n mmg ternyate x boleh masuk lgsg dah..!!..ape lagi,dgn hati yg panas (today ari mrh org kot),saye terus sound kuat2 dlm monorail tu..."woiii dah nampak penuh takkan nak masuk jugak...tak belajar sivik ke wehhh.."..huahuahua..saye tensen,dh la kene berhimpit,xkn nk jdkan saye yg besor ni sekeping..huhuh


hbag saye mmg saye peluk,sbb hati mmg tak sedap bile naik berhimpit2 ni,sure ada yg tangan haram nak copek2 kan..


b4 that sbnye ada la sorang jantan tua bodo ni sound2 jgk bile ada org yg xnak bergerak masuk ke dlm..so masa tgh berhimpit tu dia berdiri belakang saye...dah nak dekat2 BB,hp berbunyik,sms frm syai tanye sy kt mane..sy reply la monorail 2 BB sbb nnt nk jmp dia kt sane...saye terleka n terpusingkan hbag tu ke blkg balik..then bila dah smp station BB saye nak ambik hp balik frm poket hbag tu tp zip dah terbukak,n hp n70 pemberian abg ipar saye dah takde!..saye dah gabra & check2 poket jeans..takde jugak..jantan tua bodo tu pun keluar ikot saye kt belakang,saye pun apa lagi,suspect dia terus..


saye pakse dia keluarkan hp daripada poket dia,tapi dia tnjuk hp lain..saye pun mcm blur..terus la nk jln,dlm otak pikir 'cibai!..aku kene pickpocket siakkk..'...tapi saye toleh ke blkg sbb hati tergerak n mmg suspect jantan tu..n heran gile asal lak tadi dia dh turun frm monorail,tapi masuk balik...argghh confirm ahh dia ni yg cilok..


saye tarik dia from train,suruh dia keluarkan semua benda dlm poket dia..tp dia tunjuk 1 lagi hp lain..siap mrh2 lakk tuu!!..'haaa ko nak sgt tgk hp,haa hp ko ke..!'..TAPI!!...dia x keluarkan isi2 dlm poket kiri!..haaa...saye ape lagi,paksa dia tapi dia keraskan tangan dalam poket tu..!..


mmg dah sampai tahap menggigil,saye terus seluk poket tu,n mmg deria sentuhan kt n70 yg dah bertahun saye pakai tu kuat,saye terus tarik hp tu,n tunjuk kt dia n jerit,"ni ape!??!?!...ni hp saye tau x!!..gile ke ape mencurik hp2 org dlm monorail.."..dia dah cuak tapi still nak marah2..!!..pastu saye mcm blur n teros blah..


tu la patutnye saye ambik hp2 lain dlm poket dia tu n call tuan2 hp tu utk bagi balik..tp saye pun mcm cuak takut dia buat ape2 n tgh blur n marah hp kene cilok...niat dlm hati nak carik security masa tu,tapi sorang pun takde..so saye terus call syai n suruh dia dtg BB cepat sbb saye cuak n mcm gigil2 lagi..pastu call kerr suruh dia dtg kt jejantas monorail tu sbb saye masih takleh focus nak buat ape..huhuhu..


so beware of pickpockets dlm train..peluk lah hbag anda kuat2 jika berada dlm keadaan berhimpit2 dlm train n never put hp or money kt poket jeans..


dada saye masih berdebar2 lagi..masa jalan2 tadi pun bile tgk org ramai saye jadi takut n terus berjalan2 teman kerr shopping dlm keadaan memeluk hbag..huhu..

4 Comments:

Blogger Farah Rosni said...

This comment has been removed by the author.

November 30, 2008 at 2:56 AM  
Blogger Farah Rosni said...

bkn mega sale lg da. skrg dah pgl saving sale ke something mcm tu. hehe. mst suka shopping ni. :)

November 30, 2008 at 2:57 AM  
Blogger Attila razmie said...

wahh..cici sangat berani~!! bagus2 camtu la buat org2 curi y bodoh ni takut u mencuri..pada muka dia..huhu

November 30, 2008 at 3:15 PM  
Blogger GB said...

fuhh...berdebar pla ku baca
mcm sinetron...syukurlah
kamu dan hp kamu selamat

:-)

November 30, 2008 at 3:45 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home