November 18, 2008

Pulang dari Kota Singa

saye baru pulang dari kota singa..

yes,had a fun weekend..mmg tak berduit,but bcoz of my kiddies,i had a blast!!..penat mmg penat,tp seronok..takpela..

its 1am now,anak2 saye semua dah selamat bermimpi drpd pukul 1030pm tadi..mmg rumah abang saye ni pukul 10 dah start sunyi & gelap...mmg sgt kontra dgn kehidupan normal saye kt kl yg akan hanye betul2 gelap pukul 3am...then skrg sy apa lagi?bosan ah..!..hahaha..nak buat ape?mood tgh lari utk mengetik puisi..so saye melayan diri sampai ngantuk dgn membace blog-blog org lain...and of coz my current favourite : En.Saniboey's blog.. jujur & direct tanpa nak beralas-alas..saye suke...mostly pasal dunia journalist skang yg makin merasakan diri mereka hebat..huhuhu...and also,en.sani's wife's blog..fun to read...she writes mostly about herself and her new life as a full time hsewife in singapore...i enjoy reading shoeshine....

i am still blur about getting a job for my future..saye perlu dan harus mulakan kerja selewat-lewatnya bulan 12 ni...saye semakin takut dgn isu gawat yg mungkin melanda tahun depan...terlalu byk perancangan yg memerlukan duit...thats y,saye akan grab apa saje kerja yg dtg & boleh mendtgkan duit...saye kene cuba berdikari...saye bukan jenis yg bertuah & kerja yg dtg mencari...saye kene work hard to support my own life...

long way to go...maksud saye cuti saye...secare tak sedar,saye jd mcm tak selesa duduk sahaje tanpa berbuat apa2..and believe it or not,saye semakin terase teruja nak membace buku..!hhahahahah...miracle/unbelievable???hahaahha..saye sendiri tak percaye..dulu setiap kali lalu kat borders/times/kinokuniya/etc,saye jd tak pedulik...tapi semlm masa kt orchard road,saye mcm excited nampak borders & times..hahaha...mungkin sbb mmg saye tau yg saye tgh tak buat ape,so baik saye membace..huhuhuhu

ni ada beberapa gambar family saye kt singapore..Weekend @ Singapore...will be writing more poems..insyaAllah..byk yg dilahirkan ni...hehehhe

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home