November 16, 2008

Wujudkah?

saye adalah seorang yg sgt pemalas membaca..tapi saye tak sangka,once saye dh mule membaca sesebuah buku,saye akan cuba habiskan secepat mungkin..and pecah rekod utk perjalanan hidup slps berumur 15 tahun,(dulu2 masa sekolah rendah ada lah bace novel2 ahadiat akashah..huhuhu..) saye telah menghabiskan membace novel ayat-ayat cinta..hahahhaha...

mmg suatu yg sgt mengejutkan bagi family saye sbb mmg family saye tau yg saye ni paling mls membace buku...huahauhaua...yes,saye bace sbb saye kagum & mmg nak tahu isi kandung novel tu selain drpd tgk movienye...ternyate,Islam tu mmg indah kalau dikaitkan dgn cinta...

tapi hari tu masa pulang dari kl ke jb,saye berhujah dgn keponakan saye ttg kewujudan insan & lelaki spt Fahri yg dikagumi ramai & benarkah dia tu seorang yg sgt bertuah kerana wanita-wanita yg mengkagumi Fahri merupakan wanita yg indah2 & cantik2???wallahualam..mmg indah cinta selepas nikah & lebih2 lagi yg bersua hanya selepas membuat keputusan untuk bernikah...indahnya cinta dlm Islam,saye ternangis bace novel tu...*separuh jiwa saye tu bkn fahri,tp insyaAllah saye akan dpt rasa keindahan tu dgn dia..*

byk btol org yg decide nk bernikah awal...knal beberapa bulan atau minggu,terus bernikah..berani berkomitmen..tapi bkn saye...saye bkn takut komitmen,cuma saye takut tak tertanggung masa depan nanti yg akan melibatkan byk pihak & confirm tanggungjawab semakin besar..saye dan dia mmg ready mentally & physically..tapi bkn financially...byk tanggungan utk dia,dan saye pula mahu memastikan hidup saye teratur dulu slps tamat belajar ni...

sekarang saye di singapore...tapi ke sini atas ihsan abang & kakak ipar saye...saye cuma ada RM40 dlm purse...kalau nak ditukar pada singapore$,apa saje la yg sy dpt...kan?huhuhu..baik saye berdiam,tutup nafsu pade barang2,dan cuma mkn apa yg dihidang & sudi diberi abang & kakak..sedikit sebanyak dah terasa kegawatan yg mungkin akan melanda kite kan??.lebih menakutkan....hmmmm...

bagaimana nak menempuh hidup untuk mempunyai keluarga sendiri sdgkan saat saye tamat belajar dlm keadaan mcm ni??

2 Comments:

Blogger MaNuSiA_RuMiT said...

kalau ada jodoh tak kemana kak cici.

November 17, 2008 at 7:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ayat Ayat Cinta.. it is a touching story.. but I do not think it really is about Fahri. It is about Aishah and her sarifice for her husband, her love, justice and humanity. Fahri is the catalyst of an event that led to the discovery of one woman's strength and might. Without Aishah , fahri is nothing... But then again..how many women can be Aishah?

Time is hard now.. but for someone like me who have lived the cycle.. this is not the first and the last crisis. Put your thoughts and focus on what you want to do. Whatever that you do today, it is for tomorrow. Have regrets now and not after you have done something. It is not the degree that matters , it is what you learnt from the process of getting that degree that really matters. Put that "soft little things between your ears" to good use , never be shy to ask and learning is a daily process even if you think you've made it. Never forget that what we have is from HIM, remember HIM always. Find the balance in life..Insyaallah, life will be OK.

November 18, 2008 at 8:49 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home