October 28, 2008

syukur

kembali berketik..bile tiada apa yg mahu dibuat ketika saye sepatutnye berketik menghabiskan sisa assignment sblm tamat belajar..huhuhu..nanti2 la ek buat tu..buat tanpa mood nanti,jd tak best..*alasan terkuat..huahuaua*..

terbace komen drpd seorang tanpa nama kpd suami Fynn Jamal,tentang kebanggaan suami Fynn Jamal yang memuja kecantikan isterinya..btol bagai dikata semua org...biarkan mereka bahagia & bangga melahirkan semua rasa itu di dalam mereka..tu kan blog mereka?so biarla..tak suka,tak perlu singgah..apa tah yg didengkikan kalau seseorang tu bangga ttg seseorang yg dicinta?biarla sehodoh mana pun seseorang pd pandangan mata kita,n betol kata Fynn Jamal sendiri,suaminya melihat dia dengan penuh rasa cantik & indah di mata dia,maknanye dia bersyukur dgn apa yg dia miliki & dianugerahkan Tuhan kpdnya..kita sesama manusia patutnye mencontohi & mencemburui sikap sebegitu..bkn cemburu tanda dengki,tp cemburu untuk memiliki sifat yg sgt bersyukur dgn apa yg Tuhan dah beri..saye kagum, and yes, i envy Fynn Jamal..=P suami beliau lihat beliau sgt2 indah,sebelum dpt kebahagiaan tu,beliau melalui sedih dan akhirnya bahagia yg diidamkan semua..

bkn maksud saye tak bersyukur dgn apa yg tertulis buat saye, sekarang...yes,saye juge bangga & bersyukur hajat saye untuk mencintai & dicintai En.Syaiful Redzuan Md Noor termakbul dan terlaksana..cuma resam manusia,mahukan yg lebih..hahaha..too demanding i might say..but not too much tho...=P yes,kadang2 mengharap saye dipuja & dicinta sptmana suami Fynn Jamal mencintai & melihat beliau indah dari semua sudut..tapi mungkin belum masanya,atau mungkin cara En.Syaiful Redzuan mencintai saye berbeza dgn orang2 lain...*mungkin laa kot.*..hahaha..atau mungkin sy mmg susah nk dilihat keindahannya berbanding Fynn Jamal yg mmg comel & cantik..hehe..

hari bintang jatuh hari tu,buat pertama kalinya saye membacekan puisi saye di khalayak,di depan org..gugup juge...tp org2 sekeliling yg terdekat buatkan saye kuat..lebih2 lagi En.Syaiful Redzuan Md Noor mainkan gitar di sebelah saye...syukur...puisi buat mama tu mmg menusuk hati saye..sakit dada masa bacakan...bkn sekali,setiap kali saye cuba nak bace,itu la dia...terus menangis..secara jujur,saye masih rasa sakitnye kehilangan dia..bkn tak redha,redha..tp sakitnye takkan hilang...=( puisi kedua,mmg saye tulis dgn penuh perasaan cinta,tp ntah,ada sikit salah faham terjadi yg buatkan saye rase saye bacekan mcm tiada jiwa wlpun dia ada di sebelah..muke dia yg mcm takde perasaan kot buatkan saye pun terus blank...hahaha..takpela,kire ok la for my first time..insyaAllah,kalau ada kesempatan lagi,siapa2 yg pelawa,saye akan cuba pergi..

baru-baru ni saye sedar 1 fenomena berlaku dgn rakan2 sekuliah..ramai sgt yg buat blog juge...well,tak salah...suatu perkara yg bagus...tapi...apa yg membuatkan saye mual,tujuan mereka membuat blog sbb ramai yg ada blog,so mereka pun kene ada....itu jer ke?haih..hmmm...bknlah nk kritik atau anggap saye ni bagus atau saye yg mulekan berblog dulu...tapi kdg2 saye rase,pendapat saye la eh...blog ni harus ada tujuan...saye berblog penghujung 2007...knp saye berblog???sbb saye suke bace blog afdlin shauki,yasmin ahmad,ajami hashim,amir muhammad,etc...dlm mase yg same,saye suke menulis puisi utk ekspresikan apa yg saye rase...to be honest,saye kurang senang nk bercerita dgn org ttg rasa hati saye..saye jenis yg pendam...kdg2 baru saye luahkan kt org2 yg tertentu..so alternatif terbaik,is to write down everything u feel..masa tu pun saye baru kehilangan mama & ayah..jadi saye lahirkan rase kehilangan tu sumer,dlm blog...ada yg tak suke,tak perlu bace..saye bukan berketik utk memuaskan hati manusia lain atau pengkritik tak bertauliah,this is my territory to write down my feelings,so let it be...kalau ada yg berkate,knp tak put on private?nanti dijadikan isu pule,"poyo ahh nk letak2 private..mcm best sgt blog dia..."...haihhh...

saye dah nak habis belajar,lps ni kene cari kerja..haihh...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home