December 03, 2007

3 hari

ketikan ini mengenai semlm,kelmarin & hari sebelumnya..3 hari utk 1 post di sini...knp?jiwa saye tak tenang setenang maksud nama saye yg sebenar...bermula hari jumaat..spt hari bosan saye yg biase, saye tak berbuat apa...bangun tidur lewat...tp hati saye rasa betol2 tak tenang..spt ada sesuatu yg bakal bertimpa...tp saye buat biase,cuba elakkan dari fikir yg bukan2...lgpun,mlm tu saye, Nomey & si bot bersame 2 lagi teman akan menonton show bibus di alexis..tp knp pula saye rase lain ajer ni?...

mlm tu,saye & Nomey jumpe si bot di great eastern mall tepat jam 9 mlm...teman saye & si bot, pz juge baru tibe...awal lg utk kami masuk alexis,terus saye & Nomey join mereka di starbucks...encek pojan menyusul beberapa minit kemudian...selepas bercerita2,jam pun dah pukul 10,kami beransur masuk ke dlm alexis...slps order, kami tunggu bibus nak mula menyanyi,punya laa lmbt...and, yes,he's a great singer n HOT! (perghh...so comel!)...mlm tu saye cube risik2 kt si bot ttg teman seberang saye dgnnya...si bot mcm nak elak n taknak jwb sgt bile saye tanye...tp xpela,buat ape saye nak kepoh2 n tanye lebih2 lagi...show bibus belom abes,kami dah blah...boring!...but im happy seeing Nomey happy..she enjoyed her nite...pulang dari alexis,hati saye tak tenang lg...as usual, saye tidur sgt2 lewat mlm n awal pagi...dgr azan subuh,saye teringat n sgt2 rindu kat arwah mama...itu la waktu beliau kembali ke Allah dan meninggalkan saye tanpa saye sedar...cried myself to sleep di atas katil tmpt beliau menghembuskan nafas terakhir,dada saye sgt sebak..smp hari ni....

hari berikutnya,sabtu...saye dikejutkan dgn sms dari teman seberang...meminta maaf secara tibe2...eh knp?ada sumthing ke yg jd?saye terus call si bot & bertanye, apa masalah lg hingga teman seberang itu meminta maaf pd saye...si bot sptnya speechless, terkedu & kebanyakan jawapannya 'ntah'...aduhh...saye sebolehnya taknak campur atau ambik tau lg kehidupan peribadi si bot...saye serik nak campur hal teman2 yg berkaitan dgn hati & perasaan...tp saye tak puas hati...laptop ini dibuka dan terus log in...teman seberang sdg on9 dgn si bot, lalu terus dia menerangkan semuanya pd saye...saye mmg terkejut walaupun saye dh mmg jangke saye akan mendgr benda2 mcm ni...tp saye cube tenangkan diri & doakan yg terbaik kt mereka...haihh...beterabur lg...penat la nak kutip lg...aduhh..saye nak keluar memandu..tp taktau kemane...walau si bot mau berjumpa, jiwa saye tak tenang nak berjumpa sesiapa...mlm itu saye duduk di rumah slps keluar membeli donut...tgk reality show dansa2...hahaha...lucu...nasib ada penghibur...mlm itu,sekali lg saye tidur dlm keadaan pipi yg damp, mata yg bengkak..rindu pd mama & sedih dgn keadaan diri...teman dari seberang meminta maaf tiada henti...saye terima semua kate2 beliau..si bot pula hati panas mlm tu...aduhh..pening saye...cuba nak neutralkan diri,tp seolah2 jiwa saye dipakse keadaan untuk berperasaan spt dulu!..alhamdulillah,semuanya selesai mlm itu..jiwa saye?masih begitu...celaru sbb rindu kt mama tiada berpenghujung...si bot & teman seberang ttp org2 penting dlm perjalanan hidup saye...harapan??hahaha...tiada...lucu...

siang hari minggu, teman saye bernama azmir telefon tak berhenti masa saye masih lena..sesadarnya saye,saye terus telefon beliau...rupanye ada invitation ke KL International Film Festival..saye pun setuju nak ikut beliau, tp niat tu dimarah pula oleh boss besar rumah...aduhh..angin pula...pening saye...tp saye masih nak pergi juge...bertaxi pun taxi la...mlm tu saye PWTC & ternyata majlis itu membosankan!!!!...perjalanan pulang rumah, saye terima sms & panggilan dari teman seberang, slh seorang teman di sana telah kembali ke Allah...inalillah...saye terkedu,terdiam..terus sms pd si bot...dia juga spt tak sangke...semlman saye terasa kusut...saye tak sangka harus berdepan lg dgn kehilangan org yg penting...dulu,saye pernah kehilangan teman sekolah, now teman luahan pula...semoga Allah berkati kamu...al fatihah...

saye & si bot berteman spt biase...tiada urusan jiwa...knp???penat lerrrr urusan2 jiwa ni...hahaha...result exam bakal keluar 10hb ni..aduhh....lagi kusut!!...


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home