February 16, 2008

Ketik Kala Bekerja

9/2.08

1445

Ketikan ini saya ketik kala saya sdg berada di lokasi shooting. Semata mahu mengumpul sedikit wang poket & kegunaan waktu praktikal, dan juga atas dasar kawan, saya terima utk bekerja bersama kawan-kawan. Ketikan ini motifnya adalah kerana saya rasa kurang senang. Kurang senang dgn diri sendiri. Dalam satu mlm, mlm tadi, emosi tak stable. Sedikit pertelingkahan dgn teman baik, yg saya anggap belahan jiwa, telah terbawa-bawa hingga mlm tadi. Seperti specs pekerjaan saya ini yg memerlukan saya utk ke sana ke mari membeli apa sahaja keperluan production, dlm satu word pendek bahasa inggeris=Runner, saya ke sebuah warung burger utk membeli banjo buat krew sbg supper (wat 2 do, peruntukan budget utk mkn krew agak kurang..huhu)..saya tidak berbuat apa semasa menunggu 25 biji banjo itu siap, saya hanya menunggu di dlm kereta, termenung tgk side mirror, bongkar2 bag cari duit produksi takut tercicir…siap jer benjo2 tu, si penjual yg palat tu dtg pd saya & hulur seplastik banjo…dan sekeping kertas..katanya nombor telefon dia & mahu saya hubungi dia…bkn mau bangga diri krn dioffer number, tp saya heran, mamat burger ni gile ke haper…rasa nak terajang pun ada..saya Cuma diam & ambik duit balance…niat saya tgk semula kertas itu, krn hati mmg dah jangka dia nak permainkan saya..yes,mmg betol…kertas itu ada nombor 4d toto n magnum..mmg la sial mamat tu…is it bcoz Im fat, ppl look at me dat way?dat low?sehina itu?mungkin org akan sangka saya emo tak tentu pasal or perasan...pd saya apa yg dia cuba nak buat & sampaikan?nak suh saya sedar diri?saya tak pernah meminta or harap ada lelaki akan pndg saya spt hot babes yg lain dipandang…saya sedar saya mcm mane…sangka hati panas n terasa akan reda masa tiba di lokasi, tp ditambah pula dgn pelakon drama yg sangka dia bergurau tp saya teremo sgt pula smp nangis…aduhhh knp aku ni..!..malu jgk sbb ternangis n terasa..tp slps dihina penjual burger (patut la kau jual burger jer,bangang!!), ayat dari si pelakon ni sejurus saya tiba “ haa kalau yg mcm ni (sambil menunjukkan pd saya), kalau 3 bulan tak dpt apa, jd laaa…”…bertambah rasa hina kt diri…poooo!!!...rasa nak maki tp emo lebih pulak...mungkin sbb bertekak dgn teman baik sehari sebelum kerana dia lupa bgtau dia mahu keluar & saya pula dah smp dpn rumah teman yg lg satu utk menghantar brgnya, saya rasa mcm org seperti saya tak penting…mungkin tak layak dilayan spt org yg penting…hmmm…hari ni saya kurang emo & lebih kuat…malas la nak pikir…ada kwn2 baru yg saya seronok berkawan,so…mampssss la yg lain2…huhuhu…

3 Comments:

Blogger ^dada^ said...

aduh...sape kate gemok itu hina.. tidak skali-kali...
jahanam sunggoh org itu...

*kamu tau kamu kiyut*
so...smile .. ;) jgn sedih.. ;)

February 19, 2008 at 10:31 AM  
Blogger misskerry said...

:)dia hanya seorang penjual burger...apa nak di hairan kan? sebab pemikiran dia pun hanya sebesar banjo.
:)dia hanya seorang pelakon yang nama tidak sebesar mana.apa nak di hairan kan? mencari publisiti dengan menggunakan kelemahan orang lain untuk popular.
:)u're special.anda ada diploma.bakal ada degree dalam genggaman.gemuk? kurus? cantek? tak cantek? sapa yang perduli! smart is sexy darling.jadi jangan anda letakkan permikiran sama seperti dua individu tadi.penjual burger dan pelakon yang gajinya sehari yang tidak menentu...padan muka!!!! :p at least anda happy~ and what the important things is SEMUA ORANG SAYANGKAN ANDA! so keep smile darling...love u!

February 24, 2008 at 12:09 PM  
Blogger Fiza said...

sebab tu la dia jual burger je. pemikian cetek dan hatinya hina. abaikan orang sebegitu rupa, mereka itu umpama sampah sahaja.

March 3, 2008 at 5:06 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home