August 20, 2008

How Easy

baru saje m'dpt berita slh seorg teman (wlpun x brp rapat) berubah hatinya kpd jejaka lain..

lebih kurang sebulan yg lalu, teman yg rapat juga berubah hatinya kpd gadis lain..

hati manusia,mmg susah nk predict..

terkadang naik takut,fobia dgn situasi begini..

kdg2 mungkin kite rase kite dh buat yg terbaik,tp xkan cukup baik & sempurna buat manusia sekeliling..

kdg2 mungkin kite rase xbaik,n bile tibe masa nk ubah utk buat yg terbaik,dh terlambat..

kdg2 mungkin dh buat yg terbaik,dan org sedar yg mmg dh terbaik,tp masih x diterima kerana terlalu baik & sempurna pula..

alasan utk berubah senang saja,tu sumer ayat utk sedapkan hati mangsa..

mengaku sajalah mmg hati dan cinta sudah tiada atau berubah..

and obviously,buat yg dah berubah tu la yg slh..

sbb if u r not sure,never start..bertahun bersama,tibe2 berubah,kan evil namanye..

masa depan saye,saye pun xtau..

doa dan percubaan yg sehabis baik kami sdg buat..wlpun terkadang ada tragedi yg melukakan,tp harus kuat mempertahankan..utk memastikan hati kami tidak berubah spt teman2 yg kami kenali..

harap tiada perubahan dan semakin kuat.

3 Comments:

Blogger semut kecil said...

aku taktau kenapa,org selalu guna alasan aku terlalu baik utk menolak aku... ntah la... hahahha

aku kena jadi pembunuh baru ok kot... hahahah!!!!!

August 23, 2008 at 8:59 AM  
Blogger UnGu said...

"sbb if u r not sure,never start"

ayat ni cukup membantu! berasas!

pd yg berubah ht---> wat u give, u get back. klise tp bermakne! kerana tiap org ade bahagiannye...

salam singgah!

August 29, 2008 at 2:02 AM  
Blogger m.i.m.i.e said...

hurm..btol la if u r not sure why u start to give hope and give all d promises..for me once kite dah terluka,sure kite paham perasaan tu bttr then anybody.but then,ade juga yg dah paham but still do exactly the same thing to someone else...with one reason he left by saying 'i'm only syg u but there's no cinta towards u'so what the hell we r doing for past this 3 years..he kill what i call it cinta and i'm becoming paranoid.

September 1, 2008 at 12:49 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home